Wagyu
Wagyu

Rolls Royce onder het vlees Wagyu is een runderras , bekend door het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. Wagyu staat voor “Japanse koe”.

press to zoom
Rubia Gallega
Rubia Gallega

Het prachtige Iberische rundvlees Rubia Gallega wordt steeds bekender in België. Het vlees heeft een zeer mooie en verfijnde smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele vetdooradering, ook wel marmering genoemd. Marmering is vet wat tussen het spierweefsel zit, intramusculair vet. Het vlees heeft verder een kruidige en iets ziltige smaak en staat bij vele Spaanse sterrenkoks al jaren prominent op de kaart.

press to zoom
Aberdeen-Angus
Aberdeen-Angus

De Aberdeen Angus is in Het oorspronkelijke fokgebied ligt in Oost-Schotland tussen de Noordzeekust en het Hoogland. Het omvat de graafschappen Banff, Aberdeen, Kinkardine en Angus. Veehouder Hugh Watson (1789-1865) in Keillor wordt als de belangrijkste grondlegger van het ras gezien. Angus vlees is fijndradig vlees met een prachtige rode kleur. Na het grillen is het vlees nog steeds zacht en sappig en heeft het een heerlijke, karakteristieke smaak.

press to zoom
Normandes
Normandes

De Normande is een ras dat uit Normandië komt. De koeien zijn bont met veel donkerrode tot soms bijna zwarte vlekken op wit. Rond de ogen zijn vaak donkere ringen te zien en ook de rest van de kop en de poten zijn vaak gevlekt (modderpoten).

press to zoom
Charolais
Charolais

Charolais vlees kan concurreren met het beste vlees ter wereld. Niet alleen qua smaak, maar ook wat marmering en malsheid betreft. Het vlees is mals en mild. En door de natuurlijke voeding & kruiden bijzonder smaakvol.

press to zoom
Aubrac
Aubrac

Een authentiek Frans ras uit het Massif Central (Aveyron). De bruinrode koeien grazen op hoogweides vol grassen en wilde kruiden. De Franse” a-la-douce" aanpak levert een superieur ras. Het vlees is donkerrood/paars en altijd heel mooi gemarbreed. Alleen met geduld (rijping) en kennis bekomen we de kruidige licht zuivelachtige smaak. Een van,zoniet het beste van de Franse rassen. Exclusief en niet gemakkelijk te verkrijgen.

press to zoom
Hereford
Hereford

De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de plaats Hereford tegen de Welsh Border, ontwikkelde zich hier in de tweede helft van de 18de eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund. De Hereford koeien hebben een uitzonderlijk zachtaardig karakter en zijn dus makkelijk te houden. Het vleesrund werd dusdanig populair dat het ook nu nog tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld behoort.Het vlees is niet echt mager, maar vrijwel altijd

press to zoom
Holstein
Holstein

Het Friese rund ontstond nadat Friese en Bataafse runderen met elkaar gekruist werden, en groeide uit tot een geweldig melkras. Nederlandse koeien waren in de 19e eeuw populair in het buitenland vanwege hun hoge melkproductie. In de Verenigde Staten werd met Nederlandse koeien verder gefokt. Deze koeien kregen de naam Holstein-Friesian.

press to zoom
Salers
Salers

1e De Salers koeien, een stevig ras dat tegen een stootje kan. Van oorsprong zijn het bergkoeien. Doordat ze veel in beweging zijn hebben ze goed ontwikkelde spieren. Het vlees van de Salers koe staat in Frankrijk bekend als het beste rundvlees van de wereld. De entrecots zijn dan ook een van de lekkerste in zijn soort.

press to zoom